ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΥΠΕΛΟ : Καλλιθέα - ΟΦΗ 0-1 (VIDEO)

Ζόρο : «Κερδίσαμε και αυτό μετράει» (VIDEO)
Με κεφαλιά ενός αμυντικού, του Μαρκ Ζόρο στο 94’ ο ΟΦΗ πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη στο έκτο του επίσημο παιχνίδι.
Οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν με 0-1 της Καλλιθέας την Πέμπτη το απόγευμα (26/09) στο «Ελ Πάσο» και πήραν προβάδισμα πρόκρισης για την γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Μόνο το αποτέλεσμα κρατούν οι φιλοξενούμενοι που προβλημάτισαν και πάλι με την απόδοσή τους, έχασαν αλλά και δέχθηκαν ευκαιρίες.
Κράτησε το «μηδέν» με τις σωτήριες αποκρούσεις του ο κορυφαίος (-με τον Μαρκ Ζόρο- των νικητών Ντάνι Φερνάντες, καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε στον Αλέξη Περογαμβράκη στο 34’, οριζόντιο δοκάρι είχε ο Μιχάλης Φραγκουλάκης σε κεφαλιά του στο 58’.
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου (18:00) η «ρεβάνς» με την Καλλιθέα στο «Γεντί Κουλέ», η σκέψη πλέον στο πολύ δύσκολο ματς με τον δυνατό ΠΑΟΚ την Κυριακή (29/09, 18:15) στο Ηράκλειο.
Πρώτα στοιχεία
-Πέραν του τραυματία Λουτσιάνο Γκαλέτι, του ανέτοιμου Αρίζα Μακουκούλα και του τιμωρημένου Λίνκολν Σβασίγια, ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τους βασικούς Χρήστο Μπούρμπο, Ματίας Βερόν και Γιώργο Μακρή προκειμένου να τους ξεκουράσει και να τους έχει… φρέσκους την Κυριακή (29/09, 18:15) με τον ΠΑΟΚ στο «Γεντί Κουλέ».
-Εκτός έμειναν επίσης ο Γιώργος Γιαγκιόζης που απουσιάζει με την Εθνική Νέων στο Κατάρ και οι Κώστας Μπανούσης, Γρηγόρης Κυζιρίδης, Γιάννης Βιτώρος, Μιχάλης Αγριμάκης.
-Στον αντίποδα, Μανόλης Μονικάκης και Μιχάλης Φραγκουλάκης ξεπέρασαν τις προηγούμενες ημέρες τα προβλήματα τραυματισμών τους, μπήκαν στην αποστολή και είναι ετοιμοπόλεμοι.
Πως ξεκίνησε
-Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 που γίνονταν 4-3-3 όταν επιτίθονταν. Κάτω από τα δοκάρια ο Φερνάντες, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Στάθης, στο αριστερό ο Μονιάκης και στόπερ οι Ζόρο - Τριποτσέρης.
Κάλαϊτζιτς και Φραγκουλάκης είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι με τον Λαμπρόπουλο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, Δεξιά στα χαφ ο Περογαμβράκης, αριστερά ο Όγιος και στην κορυφή της επίθεσης ο Παπάζογλου.
-Στον πάγκο του ΟΦΗ βρίσκονται οι Μιλιάζες, Ζε, Νιμανί, Δαμιανάκης, Φαζός, Δασκαλάκης
H Live εξέλιξη του αγώνα
-Απαράδεκτος ο αγωνιστικός χώρος στο ''Ελ Πάσο'', χωράφι θυμίζει το γήπεδο.
-Περίπου 50 Ομιλίτες  βρίσκονται στην Καλλιθέα, έχουν απλώσει τα πανό τους και συμπαραστέκονται στον ΟΦΗ.
-Αρχηγός του ΟΦΗ ο Μανόλης Μονιάκης.
4' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Σέντρα Λαμπρόπουλου από δεξιά, προβολή του αμαρκάριστου στο δεύτερο δοκάρι Όγιος, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
5' Σέντρα Μονιάκη από αριστερά, ο Περογαμβράκης βρήκε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, απομάκρυναν ο τερματοφύλακας και οι αμυντικοί της Καλλιθέας.
12' Πρώτη κίτρινη στον Παγώνη για φάουλ πάνω στον Περογαμβράκη.
-Συμπληρώσαμε το πρώτο μισάωρο στο ''Ελ Πάσο'', Καλλιθέα και ΟΦΗ στο 0-0. Ο ΟΦΗ την κατοχή της μπάλας αλλά τα χαλάει στην τελική πάσα.
34' Καθαρό πέναλτι που δεν δίνεται στον ΟΦΗ από τον Ανούσο (Λακωνίας) σε ανατροπή του Περογαμβράκη από τον τερματοφύλακα της Καλλιθέας μετά από ωραία μπαλιά του Λαμπρόπουλου. Το δεξί πόδι του επιθετικού του ΟΦΗ πήρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
38' Κίτρινη και στον Μανόλη Μονιάκη για δυνατό μαρκάρισμα σε αντίπαλό του.
45' Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, σουτ του Πούλγκα άουτ.
-Ημίχρονο στο ''Ελ Πάσο'', Καλλιθέα - ΟΦΗ 0-0.
-Ξεκίνησε το β' μέρος, έκαναν σέντρα οι παίκτες της Καλλιθέας.
48' Απειλεί η Καλλιθέα. Πολύ επικίνδυνο γύρισμα από δεξιά για τους γηπεδούχους, έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Ζόρο.
50' Πρώτη αλλαγή για τον ΟΦΗ, έξω ο Όγιος, μέσα ο Κουτσιανικούλης.
51' Σέντρα - σουτ Λαμπρόπουλου από δεξιά, έδιωξε δύσκολα στην κλειστή του γωνία ο Κατσούλης.
54' Αναγκαστική αλαγή για την Καλλιθέα, στη θέση του Φαγιέ ο Σταύρου.
55' Σκληρό φάουλ του Μουσταφίδη στον Περογαμβράκη και σωστή κίτρινη στον παίκτη της Καλλιθέας.
58' Διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Σέντρα Λαμπρόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Φραγκουλάκη στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια της φάσης κεφαλιά - πάσα του Παπάζογλου στον Κουτσιανικούλη, σουτ του τελευταίου, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κατσούλη.
65' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Μονιάκη από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Λαμπρόπουλος χάνει αρχικά το κοντρόλ και στη συνέχεια το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
71' Δεύτερη αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Νιμανή αντικαθιστά τον Περογαμβράκη.
73' Ο Καραλής στη θέση του Βίκτορ για την Καλλιθέα.
74' Σουτ του Φραγκουλάκη από το ύψος της περιοχής με το αριστερό, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κατσούλης προ του Κουτσιανικούλη που ακολουθούσε.
77' Σέντρα - σουτ του Αγουόνγκ από δεξιά, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Φερνάντες.
78' Σουτ του Καραλή από το ύψος της περιοχής, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Φερνάντες.
79' Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ο Ατματσίδης μόνος του από αριστερά μέσα από την περιοχή πλάσαρε, απομάκρυνε αρχικά με το σώμα ο Φερνάντες, η μπάλα έφτασε και πάλι στον Ατματσίδη που σόυταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
-Πιέζει στα τελευταία λεπτά η Καλλιθέα.
85' Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τους ''ασπρόμαυρους'', ο Ζε Εντουάρντο μέσα, ο Λαμπρόπουλος έξω.
90' Φάουλ του Φραγκουλάκη (όχι δυνατό), η μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Κατσούλη.
-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.
94' Γκολ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Από κόρνερ από αριστερά του Μιχάλη Φραγκουλάκη, ο Μαρκ Ζόρο με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Κατσούλη και χάρισε την πρώτη φετινή νίκη στον ΟΦΗ (0-1).
Κόκκινες: -
Κίτρινες: 12' Παγώνης, 55' Μουσταφίδης - 38' Μονιάκης.
Διαιτητής: Νικόλαος Ανούσος (Λακωνίας).
Βοηθοί: Σταύρος Λάμιας - Παναγιώτης Σερεμέτης (Μεσσηνίας).
4ος: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας).
Καλλιθέα (Κριστόφ Βαζέχα): Κατσούλης, Μουσταφίδης, Παγώνης, Καλαμιώτης, Φερέιρα, Φαγιέ (54’ λ.τ. Σταύρου), Κατσικογιάννης, Φαμπρίς, Ατματζίδης, Πούλγκα (73’ Καραλής), Γκαλάν (46' Χαϊκάλης).
ΟΦΗ (Παύλος Δερμιτζάκης): Φερνάντες, Στάθης, Μονιάκης, Ζόρο,Τριποτσέρης, Κάλαϊτζιτς, Φραγκουλάκης. Λαμπρόπουλος (85' Ζε Εντουάρντο), Περογαμβράκης (71' Νιμανί), Όγιος (50' Κουτσιανικούλης), Παπάζογλου.


ΕΙΜΑΙ ΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!