ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ: Προϊστορία (Videos)

pao-ofi-1-1 1987
Μέσα στα πολλά οικονομικά προβλήματα που αφορούν την προσφυγή του Ρόβα και την υπόθεση με τα μπλοκαρισμένα χρήματα από τον Βατσινά, έχουμε και ποδόσφαιρο. Ο αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΟΦΗ, συνεχίζονται την Κυριακή με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το ματς το www.omilitis.gr σας παρουσιάζει την προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

Οι αγώνες στην Αθήνα, σε Λεωφόρο και ΟΑΚΑ, φέρνουν τον Παναθηναϊκό πολύ μπροστά στις νίκες, όμως ο ΟΦΗ έχει πάρει κάποια αποτελέσματα πολύ σημαντικά και που έχουν γράψει ιστορία. 
Ο ΟΦΗ στην Αθήνα έχει πετύχει μόλις μία νίκη, ενώ έχει πάρει 7 φορές τον βαθμό της ισοπαλίας. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχει 25 νίκες απέναντι στον ΟΦΗ.

Στο Ηράκλειο, στο Γεντί Κουλέ κυρίως αλλά και στο Παγκρήτιο, ο ΟΦΗ έχει καταφέρει 6 νίκες και και 9 ισοπαλίες, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει πάρει 19 φορές το τρίποντο.

Οι αγώνες ΟΦΗ-ΠΑΟ αρχίζουν από το μακρινό 1979. Ας θυμηθούμε κάποιες σημαντικές αναμετρήσει ανάμεσα στις δύο ομάδες, για να μαθαίνουν οι νέοι και θυμούνται οι παλαιότεροι.

Αρχίζοντας από παλιά, η πρώτη επιτυχία του ΟΦΗ εκτός έδρας, ήρθε στις 22/2/1981 για την 22η αγωνιστική της Α' Εθνικής. Τότε ο ΟΦΗ πήρε ισοπαλία 0-0. Ενώ την επόμενη σεζόν, ο ΟΦΗ κατάφερε και πάλι να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας αυτήν την φορά με σκορ 1-1.

Συνεχίζοντας, μπορούμε να επισημάνουμε πολλούς αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων. Ο ΟΦΗ έχει περάσει δύσκολα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και αυτό μπορούμε να το δούμε, ενδεικτικά, από το ματς της σεζόν 1995-1996 όταν ο ΟΦΗ γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το πρώτο γκολ για τον Παναθηναϊκό το πέτυχε ο Μαραγκός, ενώ το δεύτερο. Το 2-0 και το 3-0 έγινε με πέναλτι από τον Βαζέχα και το σκορ έκλεισε με γκολ του Γιώργου Δώνη που έκανε το 4-0.

Επόμενο σημαντικό ματς είναι αυτό της σεζόν 1996-1997 όταν ο ΟΦΗ πήρε "χρυσή" ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, αφού πήρε το εισιτήριο για την Ευρώπη και ταυτόχρονα  πέταξε εκτός Ευρώπης τον Παναθηναϊκό. Το 1-0 έκανε ο Νίκος Λυμπερόπουλος στο 34'. Όμως ο ΟΦΗ δεν τα παρέτησε και κατάφερε να πάρει τον χρυσό βαθμό με σκόρερ τον "ήρωα", Γιώργο Κουτσουπιά με κεφαλιά μετά την όμορφη σέντρα του Ζόραν Ρίζνιτς, στο 70ο λεπτό του αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι για αυτην την κεφαλιά οι φίλαθλοι του ΟΦΗ δημιούργησαν σύνθημα.

Στη νεότερη ιστορία ξεχωρίζουμε τις 3 σημαντικές επιτυχίες του ΟΦΗ και μία βαριά ήττα του.

Τη σεζόν 2006-2007 πήρε ισοπαλία και στο Παγκρήτιο στάδιο και στο ΟΑΚΑ με σκορ 3-3 και 2-2 αντίστοιχα.

Στο ματς μέσα στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ πήρε σημαντική ισοπαλί με 3-3. Ο ΟΦΗ είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι του Γκόραν Ντρούλιτς, ενώ το 2-0 έγινε ακριβώς στην επόμενη φάση από τον Πίτερ Οφορίκουε. Ο ΟΦΗ έκανε και το 3-0 με σου του Μηνά Πίτσου. Όμως ο Παναθηναϊκός άρχισε την αντεπίθεση του και με σκόρερς τους Ίβανσιτζ(2) και Σαλπιγγίδη και κατάφερε να ισοφαρήσει τον ΟΦΗ.

Στο ΟΑΚΑ, ο ΟΦΗ πήρε μεγάλη ισοπαλία με 2-2 από τον Παναθηναϊκό. Το "τριφύλλι" προηγήθηκε με 1-0 με γκολ του Σαλπιγγίδη από τα 11 βήματα. Ο ΟΦΗ απάντησε αμέσως με όμορφο γκολ του Νουαφόρ, όμως ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πάλι μπροστά στο σκορ πάλι με πέναλτι του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Παρ'όλα αυτά ο ΟΦΗ απάντησε πάλι με σκόρερ τον Γκόραν Ντρούλιτς αυτή τη φορά στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης.

Και φτάνουμε στην μεγαλύτερη επιτυχία του ΟΦΗ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό όταν τον διέσυρε με 4-1 και του έκοψε το πρωτάθλημα της σεζόν 2007-2008. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός πίεσε κι έχασε ευκαιρίες, όμως ο ΟΦΗ προηγήθηκε με πέναλτι του Γκόραν Ντρούλιτς στο 31ο λεπτό, όμως ο Παναθηναϊκό ισοφάρησε γρήγορα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 40'. 4 λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ πάλι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με εκτελεστή τον Σίμιτς, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Σταυρακάκη. Το ρεσιτάλ του ΟΦΗ ήταν στο 2ο ημίχρονο, αφού ο ΟΦΗ ήταν η μόνη ομάδα μέσα στο γήπεδο βάζοντας δύο γκολ και χάνοντας ευκαιρίες για να βάλει κι άλλα γκολ. Στο 52' μετά από καταπληκτική συνεργασία των Σίμιτς, Ντρούλιτς, Σφακιανάκη και με σκόρερ τον τελευταίο γράφτηκε το 3-1. Το τελικό 4-1, το έκανε με φοβερή ενέργεια και σουτ, ο Ζντράβκο Πόποβιτς.

Η τελευταία αναμέτρηση των 2 ομάδων ήταν το 2008, τη σεζόν που υποβιβάστηκε ο ΟΦΗ, στο ΟΑΚΑ όταν γνώρισε την ήττα με 3-1.
Η προϊστορία σε αριθμούς :
Συνολικές νίκες Παναθηναϊκού : 44
Συνολικές νίκες ΟΦΗ : 7
Ισοπαλίες : 16
ΟΦΗ Εντός Έδρας:
Νίκες - 6
Ισοπαλίες - 9
Ήττες - 19
Παναθηναϊκός Εντός έδρας:
Νίκες - 25
Ήττες - 1
Ισοπαλίες - 7


ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΕΔΩ!! 


http://www.omilitis.gr
ΕΙΜΑΙ ΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!