ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΦΗ-Άρης: Pre Game και προΪστορια με πολά Video




Το πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ, μετά την διακοπή της, ξαναρχίζει και ο ΟΦΗ ρίχνεται πάλι στη μάχη των επιτυχιών την Κυριακή, στις 17.15, στο Γεντί Κουλέ με αντίπαλο τον Άρη. Με αφορμή λοιπόν αυτήν την αναμέτρηση το www.omilitis.gr σας παρουσιάζει για ακόμη μία φορά την προϊστορία των δύο ομάδων με πολλά βίντεο.Συνήθως οι αναμετρήσεις ΟΦΗ-Άρης είναι πολύ αμφίροπες και στο Ηράκλειο αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Πάντως στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ είναι πρωταγωνιστής στις μεταξύ τους αναμετρήσεις αφού έχει 20 νίκες και 6 ισοπαλίες, ενώ ο Άρης έχει μόλις 7 νίκες. Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη ο ΟΦΗ έχει 5 νίκες, ενώ ο Άρης 22 νίκες και 5 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Συνολικά ο Άρης υπερτερεί στα ματς με τον Όμιλο. Ο ΟΦΗ μετράει 26 νίκες, ο Άρης 29 και 11 αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι πάρα πολλές και άρχισαν από το 1979 όταν ο ΟΦΗ είχε κερδίσει με 1-0 τον Άρη στο Ηράκλειο. Από κει και πέρα, υπάρχουν πάρα πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις των δύο ομάδων, τις οποίες θα δείτε παρακάτω σε βίντεο (από το 1994 και μετά). Ας δούμε τις πιο ενδιαφέρουσες όπως τις επέλεξε το www.omilitis.gr.

Ας αρχίσουμε από το 1997 όταν ο ΟΦΗ φιλοξένησε τον Άρη στο Γεντί Κουλέ για την 14η αγωνιστική. Τότε σε μία συναρπαστική αναμέτρηση ο ΟΦΗ ήρθε ισόπαλος 2-2 με τους κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο γκολ σημείωσε ο Μαυρογεννίδης στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από λάθος του Ανδρέα Σκέντζου. Ο ΟΦΗ κατάφερε να μειώσει με κεφαλιά του Γιάννη Αναστασίου στο 49'. Ο ΟΦΗ κατάφερε να προηγηθεί στο ματς με γκολ του Ρίζντιτς στο 86' όμως ο Άρης ισοφάρησε στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Μητσόπουλο.

Ακόμη ένα εντυπωσιακό ματς με πολλά γκολ ήταν εκείνο της σεζόν 2000-2001 για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τότε ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα με 2-3 στο Γεντί Κουλέ. Το 1-0 για τον ΟΦΗ, το έκανε ο Μάουρο Ντα Σίλβα με ψαράκι στην αρχή της αναμέτρησης. Το 2-0 έγινε πάλι με κεφαλιά αυτήν την φορά του Ρόναλντ Γκόμεζ στο 15ο λεπτό του αγώνα. Από κει και μετά άρχισε η αντεπίθεση του Άρη όταν έκανε το 2-1 με πέναλτι που εκτέλεσε ο Χριστοδούλου στο 39'. Το 2-2 έγινε με το ίδιο τρόπο και με τον ίδιο σκόρερ, ενώ το 2-3 έγινε από τον Σιδερίδη, με φάουλ.

Επόμενο ματς που αξίζει να θυμηθούμε, είναι η νίκη του ΟΦΗ με 3-0 επί του Αρη στο Γεντί Κουλέ για την 20η αγωνιστική της σεζόν 2003/2004, εκείνη τη σεζόν ο ΟΦΗ είχε πάρει το διπλό και στη Θεσσαλονίκη με 1-2. Ο συγκεκριμένος αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών παρ'όλα αυτά ο ΟΦΗ πήρε μια έυκολη νίκη με σκόρερ τον Σοάρες στο 55' μετα από όμορφη πάσα του Άλεξ Ολιβέιρα. Τον Ντεγιάνοφ με σουτ έξω από την περιοχή στο 77' και πάλι με τον Ντεγιάνοφ στο 86' μετά από πάσα του Άλεξ Ολιβέιρα και πάλι.

Και τέλος να θυμηθούμε και την πιο πρόσφατη επιτυχία του ΟΦΗ κόντρα στον Άρη. Αυτή έγινε την σεζόν 2006-2007 για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερλιγκ. Τότε ο ΟΦΗ νίκησε στο Παγκρήτιο Στάδιο με 1-0 με μοναδικό σκόρερ της αναμέτρησης τον Γκόραν Ντρούλιτς με όμορφο τακουνάκι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπελεβώνη.

Η προϊστορία σε αριθμούς:
ΟΦΗ εντός έδρας
Νίκες - 20
Ήττες - 7
Ισοπαλίες - 6
Άρης εντός έδρας
Νίκες - 22
Ήττες - 6
Ισοπαλίες - 5
Συνολικές νίκες ΟΦΗ : 26
Συνολικές νίκες Άρη : 29
Ισοπαλίες : 11


Δείτε αποκλειστικά στο omilitis.gr όλες τις αναμετρήσεις των δυο ομάδων και τα αποτελέσματα: ΕΔΩ!

ΕΙΜΑΙ ΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!