ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΦΗ-Εθνικός 1-0

image
Έστω και... με την ψυχή στο στόμα, ο ΟΦΗ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Βερόν, θα πάρει τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Εθνικό και θα μειώσει τη διαφορά του από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της football league.
Ο ΟΦΗ ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Βεζυρίδη τερματοφύλακα, δεξιά στην άμυνα τον Γαλανόπουλο, αριστερά τον Πίτσο και σαν στόπερ ήταν οι Γεωργίου και Μπερτίν. Στη μεσαία γραμμή σαν αμυντικά χαφ οι Βερόν και Κάλαϊτζιτς, με τον Κατσικογιάννη εμπρός τους σε ελεύθερο ρόλο. Στις πτέρυγες της επίθεσης οι Παπουλής και Ζορμπάς και στην κορυφή ο Βλόνταρτσικ.
Για τον Εθνικό τερματοφύλακας ήταν ο Παγούδης, αριστερά στην άμυνα ο Παγώνης, δεξιά ο Γκράϊμς και οι Σύρος, Παστός κεντρικοί αμυντικοί.  Στη μεσαία γραμμή έπαιζαν οι Συλιγαρδάκης, Τσεμπερίδης και Ψιάνος, αριστερά ο Βασιλόγιαννης, δεξιά ο Ουατάρα και μοναδικός προωθημένος ο Φαρινόλα.
Τα πολλά προβλήματα του Εθνικού και η απόφαση της ΕΠΟ για τους παίκτες που απέκτησε τον Γενάρη, είχαν αναγκάσει τον Νίκο Παντέλη να έχει στον πάγκο μόλις τέσσερις παίκτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο τραυματίας Κορακάκης. 
Στις εισόδους όλων των θυρών πουλήθηκαν κουπόνια που αντιστοιχούν σε μετοχές για έναν ακόμα αγώνα, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της ομάδας. Στις συζητήσεις των φιλάθλων βασικό θέμα ήταν και πάλι οι διοικητικές εξελίξεις, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να πει με σιγουριά κάτι για το τι θα γίνει. 
Οι φίλοι και η διοίκηση του ΟΦΗ δεν ξέχασαν τη μεγάλη δόξα του παρελθόντος της ομάδας και νυν τεχνικό διευθυντή της ομάδας του Εθνικού Θαλή Τσιριμώκο, ο οποίος βραβεύτηκε τόσο από τον Νίκο Μαχλά, όσο και από αντιπροσωπεία των φιλάθλων, για την πολυετή και σημαντική προσφορά του στην ομάδα. 
Όπως σε κάθε αγώνα έτσι και τώρα η είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, συνοδεύτηκε με χιλιάδες χαρτάκια. 
Δείτε την είσοδο των ομάδων με το video του omilitis.gr:
Σέντρα του Γκράϊμς, αδύναμη κεφαλιά του Ουατάρα, θα περάσει άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Βεζυρίδης. 
4’ Σέντρα του Γαλάνοπουλου, ο Ζορμπάς δεν μπορεί να πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε παράλληλα από το τέρμα του Εθνικού.
5’ Διαγώνιο σουτ του Βασιλόγιαννη, θα μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ.
11' Πολύ καλό σουτ απο τον Βέρον έξω απο την περιοχή προς τα δεξιά, θα μπλοκάρει σωτήρια ο Παγούδης.
12' Ο Παπουλής θα κάνει τη σέντρα, ο Βλόνταρτσικ θα κάνει το πλασέ, θα διώξουν οι αμυντικοί του Εθνικού με τη μπάλα να φτάνει στον Ζορμπά, ο οποίος δεν μπορεί να σουτάρει προς την εστία του Εθνικού.
14' Σούτ του Παπουλή, η μπάλα θα κτυπήσει στα σώματα των αμυντικών του Εθνικού και στη συνέχεια θα διώξει ο Σύρος.
Αρκετά καλός ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο του τέταρτο με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά και τους παίκτες του Εθνικού να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στις αντεπιθέσεις τους.
19' Σούτ του Φαρινόλα απο καλή θέση, υπο την πίεση του Μπερτίν, η μπάλα θα περάσει άουτ.
20' Ο Κάλαϊτζιτς θα βγάλει την κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή του Εθνικού για τον Βλόνταρτσικ, θα πέσει στα πόδια του και θα απομακρύνει τη μπάλα ο Σύρος.
26' Σέντρα απο αριστερά του Κάλαϊτζιτς, προβολή απο κοντά του Βλόνταρτσικ και με εξαιρετική επέμβαση ο Παγούδης θα κρατήσει το μηδέν για την εστία του, στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα χαμένη ευκαιρία του αγώνα.
Ημίωρο στο "Θ. Βαρδινογιάννης" και όσο περνά η ώρα τόσο και μεγαλώνει η πίεση των γηπεδούχων, με τους παίκτες του Εθνικού να είναι κλεισμένοι κάτω από τη σέντρα και να περιμένουν τους αντιπάλους τους, προσπαθώντας με αντεπιθέσεις και κύριο εκφραστή τους τον Φαρινόλα, να γίνουν επικίνδυνοι.
32' Πρώτη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση στον Φαρινόλα για διαμαρτυρία.
37' Ο Ζορμπάς θα βρει τον Παπουλή, θα πέσει όμως στα πόδια του ο Γκράϊμς και θα απομακρύνει τη μπάλα.
39' Σέντρα του Τσεμπερίδη, γυριστή κεφαλιά αμαρκάριστου Παστού, η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ, στην καλύτερη φάση του Εθνικού απο την έναρξη του αγώνα.
43' Ο Βερόν θα αλλάξει με τον Παπουλή, αυτός θα δώσει στον Βλόνταρτσικ, για να πέσει στα πόδια του και να διώξει ο Παγώνης.
44' Κίτρινη κάρτα στον Παγώνη.
45' Σέντρα του Πίτσου απο αριστερά, κεφαλιά του Ζορμπά άουτ.
Ένα λεπτό καθυστερήσεις.
Λήξη του πρώτου μέρους. 

Καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ, δεν έχει καταφέρει για μια ακόμα φορά να κάνει τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν γκολ. Ο Εθνικός είναι καλά στημένος αμυντικά, παρόλα αυτά όμως οι γηπεδούχοι έχουν φτάσει αρκετές φορές κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, χωρίς να τα καταφέρουν.
Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
Ο Νίκος Αναστόπουλος θα ξεκινήσει την ομάδα του στο δεύτερο μέρος με μια αλλαγή, στη θέση του Κάλαϊτζιτς πέρασε ο Τάντιτς. Ο Σέρβος έχει πάει στο δεξί άκρο της επίθεσης και στο αριστερό είναι ο Παπουλής. Ο Εθνικός θα ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο με τους ίδιους παίκτες.
48' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΟΦΗ όταν μετά απο ωραία προσπάθεια του Ζορμπά, η μπάλα θα φτάσει στον Βλόνταρτσικ, ο οποίος μόνος με τον Παγούδη θα πλασάρει ελάχιστα άουτ.
49' Σουτ του Παπουλή απο αριστερά μέσα απο την περιοχή, θα μπλοκάρει ο Παγούδης.
50' Ο Φαρινόλα ενώ έχει υποδειχθεί σε θέση οφ σάϊντ θα συνεχίσει τη φάση, με τον Γκιόλια να του "χαρίζει" τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
51' Σουτ του Παπουλή έξω απο την περιοχή, θα μπλοκάρει ο Παγούδης.
58' Μπαλία απο τη δεξιά πλευρά του Τάντιτς στον Ζορμπά, σουτ του τελευταίου θα μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Εθνικού.
Όπως ήταν αναμενόμενο, στο δεύτερο μέρος η πίεση του ΟΦΗ είναι μεγαλύτερη όπως και η οπισθοχώρηση των φιλοξενούμενων. Η κατοχή της μπάλας σχεδόν απόλυτη για τους παίκτες του Αναστόπουλου στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης.
62' Νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, όταν μετά απο σέντρα του Βερόν, ο Ζορμπάς θα πιάσει την κεφαλιά στον Παπουλή, ο οποίος σε κενή εστία δεν θα μπορέσει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
67' Σέντρα σουτ του Τάντιτς απο αριστερά, η μπάλα θα περάσει πάνω απο το δοκάρι του Παγούδη.
Δείτε τη φάση μέσα απο το video του omilitis.gr:

72' Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον Φαρινόλα λόγω αψιμαχία με τον Φαρινόλα.
75' Κεφαλιά πάσα του Ζορμπά στον Βλόνταρτσικ, κεφαλιά του τελευταίου, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Παγούδης.
76' Κίτρινη κάρτα στους Παστό και Παπουλή.
Ένας εκνευρισμός στις εξέδρες οδηγεί τον διαιτητή σε 5λεπτη διακοπή.
83' Δεύτερη αλλαγή για τον ΟΦΗ, εκτός ο Πίτσος και στη θέση του θα περάσει ο Ρούσεφ
84' Πέναλτι για τον ΟΦΗ, ο Σιλιγαρδάκης θα ανατρέψει τον Βλόνταρτσικ. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Βερόν, θα στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Παγούδη και θα κάνει το 1-0 για τον ΟΦΗ. Στη φάση ο παίκτης του Εθνικού θα δει την κίτρινη κάρτα.
Δείτε την εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι, μέσα απο το video του omilitis.gr:

86' Αλλαγή για τον Εθνικό, στη θέση του Βασιλόγιαννη, θα περάσει ο Καραχάλιος.
90' Μετά απο κόρνερ του Ρούσεφ, η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.
Πέντε λεπτά καθυστερήσεις.
92' Δεύτερη αλλαγή για τον Εθνικό, στη θέση του Ψιάνου θα περάσει ο Βιδάλης
94' Αλλαγή για τον ΟΦΗ στη θέση του Ζορμπά, πέρασε ο Ρόβας.
95' Σέντρα απο αριστερά του Παγώνη, θα διώξει με τις γροθιές ο βεζυρίδης, μπάλα θα φτάσει στον Ουατάρα, το σουτ που θα κάνει περάσει λίγο πάνω απο το δοκάρι.
Λήξη του αγώνα.
Για ένα ακόμα αγώνα ο ΟΦΗ έκανε καλό παιχνίδι, ήταν πολύ καλύτερος του αντιπάλου του, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες και πήρε τη νίκη με το φτωχό, βάσει της παρουσίας του, 1-0. Χρειάσθηκε το εύστοχο κτύπημα πέναλτι του κορυφαίου παίκτη των νικητών Ματίας Βερόν, για να πανυγηρίσει την υπερ πολύτιμη νίκη, που αναπτέρησε τις ελπίδες για την απευθείας άνοδο.
Οι συνθέσεις: 
ΟΦΗ (Ν.Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Πίτσος (83' Ρούσεφ), Γεωργίου, Μπερτίν, Βερόν,  Κάλαϊτζιτς (46' Τάντιτς), Κατσικογιάννης, Παπουλής, Ζορμπάς (94' Ρόβας), Βλόνταρτσικ.
Εθνικός (Ν. Παντέλης):  Παγούδης, Σύρος, Παγώνης, Γκράϊνς, Παστός, Συλιγαρδάκης, Τσεμπερίδης, φαρινόλα, Βασιλόγιαννης (86' Καραχάλιος), Ουατάρα, Ψιάνος (92' Βιδάλης).
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Γκιόλιας από την Αθήνα, με επόπτες τους Κουτσόγιαννο και Απτόσογλου, επίσης από την Αθήνα. Τέταρτος διαιτητής είναι ο Λιαχούδης από τη Μακεδονίας.
ΕΙΜΑΙ ΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!