ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δόξα-ΟΦΗ: Προϊστορία (Videos)



 


ΤΕΤΑΡΤΗ  7 - 12 - 11    19 : 00

Εμβόλιμη αγωνιστική για τον ΟΦΗ που καλείται, την Τετάρτη να δώσει τον αγώνα για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος με αντίπαλο την Δόξα Δράμας, στο Καυταντζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης. Με αφορμή αυτήν την αναμέτρηση το www.omilitis.gr, όπως πάντα, σας παρουσιάζει την προϊστορία των δύο ομάδων με αναλυτικά στοιχεία και πολλα βίντεο.

Οι αγώνες μεταξύ των δύο επαρχιακών ομάδων αρχίζουν από το μακρινό 1979. Ενώ οι τελευταίες αναμετρήσεις του ΟΦΗ με την Δόξα Δράμας για την Α' Εθνική ήταν τη σεζόν 1994/1995. Οι τελευταίες αναμετρήσεις του ΟΦΗ με την Δόξα μας φέρνουν στο μυαλό μνήμες Β' Εθνικής αλλά και επιτυχιών.

Ο ΟΦΗ είναι κυρίαρχος στους αγώνες με την Δόξα Δράμας  αφού μετράει συνολικά 22 νίκες, 9 ισοπαλίες, ενώ η Δόξα έχει κερδίσει 7 φορές την ομάδα της Κρήτης. Λίγο αναλυτικότερα, ο ΟΦΗ εντός έδρας 15 νίκες, η Δόξα 2, ενώ 2 παιχνίδια έμειναν στην ισοπαλία. Στην Δράμα τα πράγματα είναι λίγο πιο ισοροπημένα. Η Δόξα έχει 5 νίκες, ο ΟΦΗ 7 νίκες και 7 ισοπαλίες.

Όπως κάθε φορά, έτσι και σήμερα, θα αναλύσουμε τα πιο ενδιαφέροντα ματς των δύο ομάδων
Αρχίζοντας από την σεζόν 1986/1987 αξίζει να θυμηθούμε την αναμέτρηση, στο Γεντί Κουλέ, που έληξε με το ευρύ σκορ, 3-2 υπέρ του ΟΦΗ. Το 1-0 πραγματοποίησε ο Χαραλαμπίδης με κεφαλιά στο 28ο λεπτό, ενω το 2-0 με παρόμοιο τρόπο έκανε ο Βλαστός στο 46'. Το 3-0 έκανε ο πάλι ο Βλαστός με κεφαλιά ξανά. Η Δόξα προσπάθησε και κατάφερε να σκοράρει 2 γκολ με τους Δουλγεράκη και Πανταζή για να κλεσει το σκορ σε 3-2.

Συνεχίζοντας να θυμηθούμε την ευρεία νίκη του ΟΦΗ επί της Δόξας με 5-0 για την σεζόν 1994/1995. Το 1-0 έκανε ο Τζουγκάνοβιτς στο 8ο λεπτό με κεφαλιά. Το 2-0 έκανε ο Παυλόπουλος με σουτ στο 29'. 3-0 από τον αυτογκόλ του Βασιλακάκη. το 4-0 έκανε και πάλι ο Παυλόπουλος με κεφαλιά. Ενώ το σκορ έκλεισε με γκολ του Μαχλά στο 72'.

Φτάνοντας στη νεότερη προϊστορία των 2 ομάδων ξεχωρίζει η αναμέτρηση των play off του Αυγούστου που πέρασε όταν οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με σκορ 3-3. Το 1-0 έκανε ο Χλωρός στο 14ο λεπτό με σουτ. Ο ΟΦΗ ισοφάρησε με καταπληκτικό σουτ του Λεωνίδα Καμπάνταη στο 23ο λεπτό. Η Δόξα προηγήθηκε ξανά με τον Τσιμπλίδη στο 46ο λεπτό του αγώνα. Ο ΟΦΗ στην επόμενη φάση ισοφάρησε πάλι με τον Καμπάνταη. Ο ΟΦΗ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Ρούσεφ. Η Δόξα κατάφερε να ισοφαρήσει με υπέροχο γκολ του Τσιμπλίδη στο τέλος του αγώνα. 
Η τελευταία νίκη της Δόξας  ήταν το μακρινό 1995 οπού στις 2 Απριλίου επικράτησε με σκορ 2-1 , τα δυο γκολ για την Δόξα είχε βάλει ο Κρστοβιτς στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα και ο ΟΦΗ κατάφερε μόνο να μειώσει σε 2-1 με γκολ του Φραντζέσκου στο 27 λεπτό της αναμέτρησης.
Το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της Δόξα Δράμας είχε λήξει με σκορ 3-0 υπέρ των γηπεδούχων. Με δυο γκολ του Δημήτρη Κλή και αυτογκόλ του Αγιομαμίτη, η Δράμα κέρδισε για πρώτη φορά τον ΟΦΗ στις 2 Μαρτίου του 1980.
Τα περυσινά παιχνίδια για την Β'Εθνική
Στις 17 Ιανουαρίου 2010 η Δόξα υποδέχτηκε τον ΟΦΗ και άνοιξε το σκορ με τονΤσιμπουλίδη, ο ΟΦΗ έφτασε στην ισοφάριση στο 67' με αυτογκόλ του Σαμαρά, όμως οΟγκουνσότο με το πρώτο του προσωπικό γκολ έδωσε τους 3 βαθμούς της νίκης στον ΟΦΗ με τελικό σκορ 1-2.
Στις 16 Μαϊού του 2010 ο ΟΦΗ υποδέχτηκε την Δόξα Δράμας στο Γεντί Κουλέ και κατάφερε και κέρδισε με 3-1 , τα γκολ έβαλαν ο Αγρίτης, ο Ογκουνσότο και ο Κωνσταντινίδης για την ομάδα του ΟΦΗ , ενω Δόξα Δράμας κατάφερε μόνο να μειώσει το σκορ με τον Μουρατίδη στο 86' λεπτό.
Την περίοδο 10/11 ο ΟΦΗ υποδέχτηκε την Δόξα Δράμας στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής , η Δόξα Δράμας ήρθε αποφασισμένη για να πάρει το τρίποντο μέσα στο Γεντι Κουλε και με σκόρερ τον Μαρκόφσκι στο 60' λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ , όμως ο Γκουεΐ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με δυο προσωπικά του γκολ στο 65'(πέναλτι) και στο 76' γύρισε την αναμέτρηση και ο ΟΦΗ πήρε ένα ακόμη σπουδαίο τρίποντο!
Στις 12 Μαρτίου 2011 η Δόξα Δράμας υποδέχτηκε τον ΟΦΗ στην Δράμα και ήθελε την ρεβάνς(Είχε χάσει 2-1 στο Γεντί Κουλέ) όμως ο ΟΦΗ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λεωνίδα Καμπάνταη πήρε την νίκη με σκορ 0-2. Ο Καμπάνταης ήταν ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης και με 2 προσωπικά του γκολ ο ΟΦΗ πήρε την νίκη! Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος καθ'ολη την διάρκεια του παιχνιδιού και χαρακτηριστικό της ανωτερότητας του ήταν ότι οι τελικές προσπάθειες, 4 για τη Δόξα και 17 για τον ΟΦΗ !
Η προϊστορία σε αριθμούς:
Στην έδρα του ΟΦΗ:
Νίκες ΟΦΗ - 15
Νίκες Δόξα - 2
Ισοπαλίες - 2
Στην έδρα της Δόξας:
Νίκες Δόξα - 5
Νίκες ΟΦΗ - 7
Ισοπαλίες - 7
Συνολικά:
ΟΦΗ - 22 Νίκες
Δόξα - 7 Νίκες
9 παιχνίδια έχουν λήξει στην ισοπαλία

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEOS ΕΔΩ!
 www.omilitis.gr,
ΕΙΜΑΙ ΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!