ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΦΗ και Μαχλάς δικαιώθηκαν!



iofi-kosmos250Η πραγματική δικαίωση για τον αγώνα που δίνει ο ΟΦΗ ενάντια στο σημερινό καθεστώς του ελληνικού ποδοσφαίρου, φαίνεται πως δεν θα αργήσει να έρθει.
Στην προκειμένη περίπτωση το ζητούμενο για τους οπαδούς της ομάδας της Κρήτης, γνωρίζουμε ότι είναι η άνοδος στην Super League.
Μπορεί να τους ακουστεί βαρύ, αλλά κάνουν λάθος... Το ζητούμενο γι' αυτούς θα έπρεπε να είναι το απόλυτο ξεσκέπασμα μιας διαδικασίας που η ίδια η ΕΠΟ σε συνεργασία με τη Super League επέλεξαν να ακολουθήσουν, πέρυσι τέτοια εποχή, αποφασίζοντας για την πλήρη εναρμόνιση των κριτηρίων της Football League με εκείνα της Super League.
Για σκεφτείτε κάτι απλό... O Πανσερραϊκός που είχε φέτος έσοδα κοντά στα 4 εκ. ευρώ από κεντρική διαχείριση και ΟΠΑΠ και οδηγήθηκε στη Football League να κρίνεται ως ίσο προς ίσο με τον ΟΦΗ, τα Τρίκαλα και τις άλλες ομάδες της κατηγορίας που ζήτημα είναι τα αντίστοιχα έσοδά τους από τηλεοπτικά και ΟΠΑΠ να έχουν ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ.
Και όμως, η ίδια η ΕΠΟ επέλεξε να εφαρμόσει αυτό το... δίκαιο σύστημα και φυσικά η Super League να το προωθήσει γνωρίζοντας πως έτσι θα έρθει -αργά η γρήγορα- το πλήρωμα του χρόνου όπου θα περιοριστεί στο ελάχιστο ο αριθμός των ομάδων της Football League που θα μπορούν να παίρνουν το εισιτήριο της ανόδου.
Φανταστείτε ένα απλό πράγμα... Πρώτος ο Διαγόρας, δεύτερος ο Εθνικός, τρίτη η Ηλιούπολη, τέταρτος ο Αγροτικός και πάει λέγοντας... Ομάδες δίχως καμία απολύτως πιθανότητα για εξασφάλιση άδειας με κριτήρια Super League.
Τι θα συνέβαινε σε αυτό το ενδεχόμενο; Τι θα επεδίωκαν, για να το πούμε καλύτερα να συμβεί τα "μεγάλα κεφάλια" που σκέφτονται, όπως περίτρανα αποδείχτηκε και πρόσφατα μέσω διαλόγων, για το... καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου;
Από την άλλη, θα πρέπει όλη αυτή η ιστορία που τώρα βιώνουμε όλοι και κυρίως βιώνει η ΠΑΕ ΟΦΗ και τα Τρίκαλα, να αποδείξουν και τη διοικητική αδυναμία των ελληνικών ΠΑΕ.
Είναι δυνατόν για το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΟΦΗ να μην έχει αντιληφθεί ένα χρόνο σχεδόν, ότι πουθενά στην Ευρώπη ή σχεδόν πουθενά, για να μην είμαστε απόλυτοι, δεν έφαρμόζουν οι ομοσπονδίες τα ίδια κριτήρια αδειοδότησης σε Α' και Β' Κατηγορία;
Χθες έπρεπε να είχαν πάει σπίτι τους, όλοι όσοι έχουν οδηγήσει την ιστορική ομάδα της Κρήτης σε αυτή τη διαδικασία. Και ας σωθεί η παρτίδα στο τέλος.
Ενας δεν βρέθηκε να σκεφτεί αυτό που με τόσο απλό και ξεκάθαρο τρόπο υπέδειξε ο γενικός γραμματέας της UEFA στον Σοφοκλή Πιλάβιο; Να στείλει ένα τηλεγράφημα στην ομοσπονδία και να ζητήσει μια γνωμοδότηση;
Ανεξάρτητα πάντως από αυτή τη διαδικασία, η ΠΑΕ ΟΦΗ έχει ήδη κατορθώσει να... ξεγυμνώσει το σύστημα αδειοδότησης, που έτσι και αλλιώς από παντού έμπαζε, χρόνια τώρα...
Μην ξεχνάμε την ίδια τη Super League που πριν δύο χρόνια ζήτησε από την ΕΠΟ να εφαρμόσει την αδειοδότηση με... εκπτώσεις γιατί δεν θα έπαιζαν ούτε οκτώ ομάδες στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.
Ο ΟΦΗ έχει ήδη δικαιωθεί λοιπόν... Το σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται στο νέο πρωτάθλημα, είναι κάτι που δυστυχώς για τους Κρητικούς, θα κριθεί από ανθρώπους και υπηρεσίες που έχουν αποδείξει ως σήμερα ότι δεν λειτουργούν απολύτως αμερόληπτα.
Γι' αυτό και ο Μαχλάς κρατάει μικρό καλάθι. Γιατί αυτοί που σήμερα του λένε ότι "αυτό είναι άσπρο", μετά από δύο ώρες με επιχειρήματα μάλιστα, προσπαθούν να τον πείσουν ότι είδαν λάθος και τελικά το χρώμα ήταν μαύρο.
Και αυτό θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος για τον ΟΦΗ σε περίπτωση που πάρει την άνοδο, είτε ως τρίτος είτε μέσω μπαράζ, που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ότι θα διεξαχθούν.
Οτι ο Μαχλάς έχει γίνει απίστευτα πιο... σοφός από αυτή την ιστορία. Και αν τελικά μετά από όλα όσα συνέβησαν και θα συμβούν τα επόμενα 24ωρα, πάρει την απόφαση να συνεχίσει στο τιμόνι του ΟΦΗ, οι οπαδοί της ομάδας θα μπορούν να παίξουν τις... μετοχές τους, σε ένα κοπέλι που αν μη τι άλλο δεν μπορεί κανείς να του καταλογίσει ότι δεν μάτωσε, κάνοντας και λάθη βέβαια, για το καλό και το δίκαιο υπέρ της ομάδας του.
πηγη www.dokari.gr/
ΕΙΜΑΙ ΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!